top of page

Nexus ES (Energy Source) er det fulle navnet på fiberet som brukes i alle Vivitex-produkter. Teknologien bak fiberet ble utviklet i Japan på 1950-tallet. Senere har fiberet blitt videreutviklet for å kunne brukes i industriell sammenheng, blant annet som en sentral og viktig del i forskjellige typer tøy.

Bildet over viser et utsnitt av Nexus-fiber med grunnstoffene aluminium, platina og titan.

Hva er Nexus?

 

Nexus er et fiber som er utviklet av grunnstoffene aluminium, platina og titan. I en bestemt sammensetning, avgir Nexus svake, infrarøde stråler (samme som en del av solstrålene) i en styrke og mengde som ikke er farlig for mennesker, men tvert om har en helsebringende effekt.

 

Nexus-fiberet kan veves inn sammen med en rekke stoffer, som polyester, bomull og ull. Slik kan vi utvikle produkter som egner seg både som helseprodukter i form av bandasjer, sokker, t-skjorter og bukser (som Vivitex-produktene) eller som sportstøy i form av treningstøy, treningssokker og tøy for restitusjon (etter trening og konkurranse).

 

Hvordan virker Nexus?

 

Nexus avigir svake, infrarøde stråler (mellom 4 og 14 mikron) som har følgende positive effekter:

 

  • En varmeeffekt som får blodårene til å utvide seg. Dette gjør at blodet kan strømme raskere og friere for å transportere mer oksygen (O2) og næring til cellene i kroppen og slaggstoffer og karbondioksyd (CO2) ut av cellene i kroppen. Dette kalles stoffskifte eller cellemetabolisme. En forbedring av stoffskifteprosessen vil gi mer energi til kroppen og samtidig hjelpe kroppen med å kvitte seg med slaggstoffer. En opphopning av slaggstoffer kan føre til betennelser. Nexus hjelper kroppen med å kvitte seg med slaggstoffer og kan derfor dempe eller fjerne betennelser og smertefølelser.

  • En ressonans (vibrasjon) som får klynger av vannmolekyler til å brytes opp, slik at vannmolekylene (som bærer næring og oksygen inn i cellene) lettere kan trenge inn i cellene for å avgi næring og oksygen og for å bringe slaggstoffer og CO2 ut av cellene. Dette forbedrer ytterligere den prosessen som er beskrevet i punktet over.

 

Illustrasjonen over viser virkningen av infrarøde stråler på vannmolekyler og blodårer i kroppen.

Hva er effekten av Nexus?

 

Fordi Nexus har en positiv virkning på stoffskiftet og bringer mer næring og oksygen raskere inn i cellene i kroppen og slaggstoffer og CO2 ut av kroppen, vil vi oppleve flere positive effekter:

 

  • Mer energi til kroppen gjennom en forbedring av stoffskiftet og større tilføring av oksygen og næring til kroppen. Dette vil oppleves som både en følelse av velvære, samt en følelse av mer energi og større ytelse.

  • Mindre betennelser og smertefølelse i kroppen som følge av raskere og bedre utskilling av slaggstoffer og CO2 fra kroppen. Dette vil oppleves som at tidligere betennelser og smerter i forskjellige deler av kroppen, som muskler, sener og ledd, vil bli redusert eller helt borte.

 

Har du flere spørsmål om Nexus og Vivitex-produkter? Sjekk ut Ofte stilte spørsmål.
bottom of page