top of page

Fakta om infrarød stråling:

- fra et menneskelig perspektiv den mest ”naturlige” av alle typer stråling

- blir kontinuerlig avgitt og absorbert av alt liv på jorden.

- avgis fra alt oppvarmet materiale

- produsere varme når det blir absorbert

- er inndelt i lange og korte bølgelengder for klinisk bruk

Kilde: Low J., Reed A.: Electrotherapy Explained: Principles and Practice

Tilgjengelig litteratur
forskning og klinisk erfaring viser at bruk av photon produkter er gunstig for blodsirkulasjonen, blodtrykk og oksygentilførsel til muskler og hjerne. Det virker hemmende på inflammatoriske prosesser, peroksidasjon av fett, og reduserer nivået av melkesyre i kroppen. For personer med muskel- og leddsmerter vil bruk av klær, støttebandasjer og sengetøy basert på photon-fibre, gi mindre smerter og bedre søvn. For de med revmatiske lidelser og som av medisinske grunner ikke kan bruke NSAID -medikamenter vil behandling og bruk av slike produkter gi god lindring.

Kilde: Liv Opstvedt, cand. mag, førstekonsulent, Halos, UiB

Indikasjoner: Alle typer lokale plager, sårskader, dårlig blodsirkulasjon, brannskader.

Behandling:
Øreverk/tannverk/betennelser på lokale steder. Kolikk smerter hos spedbarn. Sjøsyke – Reisesyke – Menstruasjonssmerter (fibret i navlen). Smerter i ørene ved flyreiser (fibret i ørene). Tett i nese (fibret over

neseroten). Sår som ikke gror (bruk hefteplaster). Sårbehandling etter små kirurgiske inngrep. Brudd skader.

Behandlingstid:
Fra noen minutter til plagene er over (flere dager).

Fiberen Nexus ES™ som benyttes i Vivitex™ tekstilene, gir ut en konstant svak infrarød stråling, photon stråling,som er en fri energi som kun kan brukes av de minste komponentene, -atomene. Denne strålingen er en naturlig og fysiologisk perfekt stråling nården berører kroppen. Photonstråling "ryster" store vannmolekyl klaser, som dermed omorganiserer seg, i flest mulige kjeder med 3 oksygenatomer,som er det optimale for oss.

Kan photonterapi være skadelig: Et produkt med så sterke biologiske effekter kan ha potensielle side effekter. Det er spesielt noen tilfeller som er beskrevet og som en må være oppmerksom på (4):
Antikoagulasjonsbehandling, akutte blødninger og åpne sår: fordi Vivitex øker blodsirkulasjonen og reduserer blodets viskositet
Hyperthyreoidisme (overaktivitet i skjoldbruskkjertelen): fordi Vivitex øker energiomsetningen i kroppen.
Overmedisinering: fordi Vivitex fører til en god utveksling av substanser gjennom celleveggen øker effekten av medikamenter. En kan oppnå samme virkning med mindre doser.
Lavt blodtrykk fordi dilatering av blodårene kan føre til blodtrykksfall med svimmelhet og hodepine som følge (samme som for stråling med IR-A).
Ved slike tilfeller bør behandling skje i samråd med lege

Besøk oss på Facebook

Se hva andre liker og se våre nyheter.
Kom og lik, del og kommenter!

 

  • Wix Facebook page
bottom of page